استفاده ٢ درصدی از ظرفیت تجاری همسایگان

آل اسحاق با اشاره به ظرفیت بالقوه کشور در حوزه های اقتصادی،  

 

 

 

وزیر اسبق بازرگانی با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان در ایران به عنوان عاملی مهم برای توسعه اقتصادی، گفت: به زودی درآمدی چند صد میلیارد دلاری می توانیم از این شرکت ها کسب کنیم.

 

 

 

به گزارش ایسنا، آل اسحاق ضمن اشاره به ظرفیت بالقوه کشور در حوزه های اقتصادی، اذعان کرد: متأسفانه درصد کمی از این ظرفیت استفاده می شود.

 

نخستین عامل در رشد اقتصادی توسعه نیروی انسانی است. در کشور حدود 12 میلیون نفر تحصیل کرده و انسان بارور شده داریم که از این نظر جایگاه نخست را داریم و از نظر تعداد مهندسین نیز در تمام جهان سوم هستیم.

 

وی به موقعیت جغرافیایی ایران اشاره و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با 15 کشور همسایه است و از این منظر فقط دو کشور در جهان دارای چنین ویژگی است.

 

این ۱۵ کشور جمعیتی حدود 600 میلیون نفری را تشکیل داده اند که دارای تراز اقتصادی یکهزار و 200 میلیارد دلار در سال است.

 

متأسفانه ایران از این ظرفیت حدود 2 درصد استفاده می کند که اگر بخواهیم پتانسیل ها را فعال کنیم، می توانیم در حد 300 میلیارد دلار تجارت داشته باشیم.

 

وزیر اسبق بازرگانی به ذخایر نفت و گاز اشاره و عنوان کرد: نفت و گاز در دنیا شاخص نخست توانایی و دارایی است.

 

از نظر معادن نیز ایران جزو 15 کشور معدنی جهان محسوب می شود که فقط درصد بسیار کمی از آن ها را استفاده می کنیم.

 

وی با اشاره به فعالیت شرکت های دانش بنیان در ایران به عنوان عاملی مهم برای رشد و توسعه اقتصادی، اظهار کرد: از این نظر در حال رشد سریع هستیم و بر اساس آمار، به زودی درآمدی چند صد میلیارد دلاری می توانیم از این شرکت ها کسب کنیم.

 

آل اسحاق با بیان اینکه صندوق بین المللی پول جایگاه ایران در حوزه اقتصاد را هجدهم عنوان کرده است، به رادیو گفتگو گفت: در بین 200 کشور جهان، ایران دارای جایگاه بسیار خوبی است و همه این ظرفیت ها و موفقیت ها در شرایط تحریمی حداکثری به دست آمده است.

 

وی از سابقه تمدنی ایران به عنوان یک ظرفیت عظیم یاد و بیان کرد: از زمانی که تاریخ جهان مدون شده است، کشور ایران وجود داشته است در حالی که بسیاری از کشورها از جمله آمریکا طول عمرشان 400 سال نیست.

منبع خبر: روزنامه آسیا - 8 فروردین 1400

دیدگاه کاربران