یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق:

 

اقتصاد رشد یافته، اقتصادی است بهره ور، اقتصادی است که در آن بنگاه های خرد و متوسط و دانش بنیان ها مورد توجه و حمایت جدی قرار بگیرند، چرا که رشد و توسعه اقتصادی وابسته به رشد تولید و به تبع آن افزایش صادرات است.

 

 

 

 

 

 

توسعه روابط تجاری و اقتصادی با دنیا و پیدا کردن بازارهای هدف و شناسایی نیازهای آنها موضوع مهمی است که زمینه ساز قدرت یافتن هر چه بیشتر اقتصاد ایران می شود، به این خاطر باید تاش کرد تا در دولت چهاردهم این مسیر بهتر و با قوت تر از دوره های قبل اتفاق بیفتد.

 

تداوم مسیر توسعه تجارت خارجی در دولت سیزدهم امر بسیار مهمی است که باید مورد نظر دولت جدید قرار بگیرد با این حال نباید از تسهیل فضای کسب و کار و حمایت از بنگاه های تولیدی و صادر کنندگان متوسط غفلت کرد، چرا که ورود آنها به بازارهای منطقه ای و جهانی از جهات مختلف برای اقتصاد کشور حائز اهمیت است.

 

در صورت حمایت مطلوب از صادر کنندگان و تولید کنندگان، قطع به یقین به صورت حرفه ای وارد بازارهای منطقه ای و بین المللی می شویم و می توانیم در این عرصه خوش بدرخشیم و منابع ارزی کشور را تقویت کنیم، از این رو انتظار می رود دولت جدید در موضوعات مهمی مثل تسهیل صدور ضمانت نامه ها، حل مسائل حقوقی و ارزی و رفع تعهدات ارزی و مالی به شرکت های متوسط و دانش بنیان و صادر کنندگان و تولید کنندگان کمک های لازم را ارزانی بدارد.

 

واقعیت این است که جوانان نخبه این مرز و بوم ظرفیت های قابل توجهی برای تولیدات بیشتر و رقابتی و حاضر شدن در بازارهای منطقه ای و بین المللی دارند اما بنا به دلایلی متاسفانه این ظرفیت آن گونه که باید و شاید به کار گرفته نشده بدین خاطر بر حمایت از شرکت های نوپای دانش بنیان تاکید می شود.

 

بنگاه های متوسط تولیدی و صادر کنندگانی که با انرژی بالا وارد این عرصه شده اند هر کدام پتانسیل بسیار بالایی برای ارز آوری و رشد اقتصاد ایران به شمار می روند بنابراین باید از قدرت آنها و ایده های نوینی که برای توسعه تجارت خارجی و رشد و جهش تولید دارند به نحو احسن استفاده شود.

 

قطع به یقین بنگاه های تولیدی و صادر کنندگان زمانی رشد می کنند و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور می شوند که شرایط مساعدی از سوی نهادهای مختلف مثل گمرک، اتاق بازرگانی، وزارت اقتصاد، صمت و بانک مرکزی و سایر نهادهای تاثیر گذار در توسعه تجارت خارجی و منطقه ای فراهم شود، در این صورت است که شاهد افزایش اشتغال و ارتقای بهره وری در اقتصاد ایران خواهیم بود.

 

در این موضوع شکی نیست که بخش های تولیدی که اشتغالزا هستند و صادراتی که ارز آور هستند باید مورد حمایت جدی قرار بگیرند، چرا که این روندها به اقتصاد جان دوباره ای می دهد و تضمین کننده رشد اقتصادی کشور در میان مدت و بلند مدت است.

 

 

«روزنامه اخبار صنعت - 17 تیر 1403»

   تاریخ ثبت: 1403/04/17     |     |