ایران در روسیه مرکز تجاری راه اندازی می کند


رئیس کل سازمان توســعه تجارت ایران با بیان اینکه می خواهیــم مراکز تجاری خود را در کشورهای هدف توسعه دهیم، اعلام کرد: در همین رابطه اتاق بازرگانی پای کار آمده و مقرر شده است یک مرکز تجاری بزرگ در روسیه ایجاد کنیم.
محمدعلی دهقان دهنوی در یک نشســت در تشریح اقدامات صــورت گرفته پــس از امضای موافقــت نامه تجــارت آزاد بــا اتحادیه اقتصادی اورسیــا و هدف این ســازمان برای ارتقای برندهــای ایرانی در خارج از کشور با اعلام این خبر افزود: مراکز خرید ما باید بگونه ای باشــد که صادرکنندگان ایــرانی بدون واســطه کالای خــود را به مصرف کننــده نهــایی در مقصد عرضه کنند و در واقــع حضــور در مراکز خرید داشته باشند.
وی تصریح کرد: کمیسیون مــلی برنــد از وزارت صمت به ســازمان توســعه تجارت منتقل شده است چرا که برای برند ســازی برنامه داریم و معتقدیم صادرکنندگان ما باید برنــد خود را ارتقا دهند تا بتوانیم در بــازار هدفی که داریم حضور قوی تری داشته باشیم.
دهقان دهنوی افــزود: با ایــن اقدامات و کنترل هــایی کــه خواهیــم داشــت امیدواریــم بیشــترین بهره منــدی و اســتفاده را از موافقت نامه های تجاری با دیگر کشورها ببریم.
رئیس کل سازمان توســعه تجارت ایران در ادامــه موافقت نامــه تجــارت آزاد با اوراسیا را یک دســتاورد عالی برای ایران خواند و گفت: از ایــن طریق ایران به بازار پنج کشــور اوراسیا که تجارتی در حدود 850 تا 900 میلیــارد دلار دارند، متصل شده اســت.
وی گفت: اصل موافقتنامه به طور قطع یک ابزار خوب و مناســب است که می تواند بخشی از آثار تحریم ها را رفع کنــد و در واقع به ما کمــک کند تا برخی محدودیت هایی که بــه دلیل تحریم های ظالمانه علیه کشــور ایجاد شــده است را در قالب موافقت نامه هــای تجارت آزاد و ترجیحی رفع کنیم.
رئیس کل سازمان توســعه تجارت اضافه کرد: کشــورهای دیگر هم به عنوان ناظر در اتحادیــه منطقه ای حضــور دارند اما هیچکــدام موافقتنامــه ای بــه مانند ما ندارنــد و این موضــوع نــاشی از تمایل اعضای ایــن اتحادیه بــرای کار کردن با ایران اســت.
بنابراین ما باید از این ابزار به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی تصریح کــرد: موافقتنامه تجارت آزاد سرشــار از فرصت برای طرفین اســت و کشوری بیشــتر بهره می برد که بتواند از فرصت های خود بهتر استفاده کند.
ضمن اینکــه معتقــدم لزوما افزایــش واردات پدیده بدی نیســت اگــر بتوانیم واردات از یــک منبع خــوب با قیمت مناســب و کیفیت خوب داشــته باشیــم اما افزایش صــادرات مزیت هــای بیشــتری برای کشــور دارد.
دهقان دهنوی اظهارداشت: در موافقت نامــه اقدامــات حفاظتی نیز پیش بینی شــده اســت تا اگــر افزایش واردات یــک محصــول باعــث آسیب به تولید داخلی یک کشــور شــد، آن کشور با اطلاع موضوع به طرف مقابل، اقدامات حفاظــتی از تولید داخلی خــود را انجام دهد.
مذاکــره بــه 10 کشــور بــرای امضای موافقت نامــه های تجــارت ترجیحی یا آزاد
وی تصریح کــرد: اکنون بــا بیش از 10 کشــور دنیا در حال مذاکره هستیم برای اینکــه موافقت نامه های تجارت ترجیحی یا تجارت آزاد با آنهــا امضا کنیم، برخی از این مذاکرات در مرحله نهایی قرار دارد.
معــاون وزیر صمــت اظهار داشــت: اگر تحریم ها رفع شــوند، ایــن موافقتنامه ها بیشــتر از قبل می تواند به اقتصاد کشور کمک کند چرا که تا 30 ســال پیش روند اصــلی در تجارت جهــانی بحث عضویت در سازمان تجارت جهانی یا WTO بود، حال آنکه امروز اتحادیه هــای منطقه ای رویکرد اصلی در تجارت میان کشــورها را برعهــده دارنــد به ویژه بــه خاطر یک جانبه گرایی آمریکا که چند سال پیش از بسیاری از پیمان ها خارج شد.
دهقان دهنوی با بیان اینکــه اتحادیه ها روند و ترنــد اصلی تجارت جهانی شــده اند، افــزود: ما بایــد تلاش کنیم که نقش خودمان را در همکاری بــا این اتحادیه ها یا عضویت دائمی در آنها تعریف کنیم.
رئیس کل سازمان توســعه تجارت با بیان اینکه نباید بــه موافقتنامه ایران و اوراسیا نگاه منفی داشــته باشیم، تصریح کرد: ما به فرصت هــا می نگریــم و کار خود را در این زمینه شروع کرده ایم.
وی افزود: نخستین دبیرخانه موافقتنامه را در سازمان توسعه تجارت ایجاد کردیم و در حضور رئیس جمهور در نمایشــگاه اوراسیا قــول گرفتیم که ایــن دبیرخانه تشکیل شود و ساختار رسمی پیدا کند.
دهقــان دهنوی گفــت: ایــن دبیرخانه اکنــون تشــکیل شــده اســت و منتظر هســتیم که ســاختار آن ابلاغ شود و این دبیرخانه نماینده مــا در اتحادیه اوراسیا خواهد بود، چرا که ما عضو ناظر هســتیم و این یک موضوع کاملا تجاری اســت تا دبیرخانــه ما بتوانــد در همه جلســات اتحادیه اوراسیا به عنــوان نماینده ایران حضور داشته باشد.
دهقان دهنوی اضافــه کرد: این دبیرخانه وظیفــه مطالعــه، بررسی و رصــد کامل تحولات در این زمینــه را برعهده دارد و رایزن های بازرگانی از وزارت امور خارجه در آن خواهیم داشــت تا بــه ما در هدفی که دنبال می کنیم کمــک کنند.
در حال حاضر اکثر کشــورهایی که بــا ایران در حال تجارت هســتند بیش از 10 و برخی تا 20 رایزن بازرگانی دارنــد اما ما در آن کشــورها تنها یک رایزن بازرگانی داریم که نشــان می دهد باید ســاختار خود در این زمینه را توسعه دهیم.