دستاوردهای حضور مناطق آزاد در سومین دوره نمایشگاه بین المللی تجارت با اوراسیا

توسط مدیر امور سرمایه گذاری شورایعالی مناطق آزاد تشریح شد؛  

 

 

 

معصومه حجتــی، مدیر امور ســرمایه گذاری و محیــط کســب و کار دبیرخانه شورا ی عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در گفتگویی به بیان دستاوردها و اقدامات صورت گرفته در سومین دوره نمایشگاه بین المللی اوراسیا 2025 پرداخت.

 

 

 

 

سومین دوره نمایشگاه بین المللی اوراسیا 2025 را چطور دیدید؟

 

ســومین دوره نمایشــگاه بین المللی اوراسیا از 3 تا 6 اســفندماه سال جاری در محل نمایشگاه های بین المللی برگزار شد.

 

اهداف اصلی برگزاری این رویداد بین المللی به توسعه همکاری های تجاری و اجرای پشتیبانی منابع برای عملکرد پایدار صنعت و کسب و کار، بهبود هماهنگــی اقدامات ضدتحریمی بین کسب و کار و دولت در بازارهای داخلی و خارجی، توســعه تعاملات در ســطح هیئت های تجاری و سرمایه گذاری های مشترک است.

 

با توجه به سوابق همکاری و تعاملات اقتصــادی تجاری مناطق آزاد کشــور با کشــورهای عضو اوراسیا و ظرفیت های مهم برای توســعه و ارتقای روند موجود، دبیرخانه شورای عالی و سازمان های مناطق مشارکت فعالانه ای در این رویداد بین الملی داشتند.

 

 

لطفا در خصوص ظرفیت ها و همکاری های متقابل و قوانیــن و مقررات اختصاصی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توضیح بفرمایید؟

 

مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان تسهیل گر با ایجاد هاب های تولید، صادرات، لجســتیک و مالی، و دارا بودن سازوکار اجرایی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی از قبیل فرایند یکپارچه ســرمایه گذاری و قوانین و مقررات اختصاصی نقش تاثیرگذاری دارند.

 

 

حضور دبیرخانه شورای عالی و سازمان های مناطق آزاد در این دوره از نمایشگاه چه دستاوردی هایی به همراه داشته است؟

 

معرفــی ظرفیت ها و فرصت های ســرمایه گذاری مناطق آزاد به کشورهای حوزه اوراسیا، مذاکرات به منظور فعالیت های تجاری مشترک بر مبنای توسعه همکاری ها و تســهیل برقراری روابط متقابل میان کشورهای حوزه اوراسیا و کشورهای جنوبی خلیج فارس؛ انجام مذاکرات به منظور اســتفاده از خدمات بانک هــای ایرانــی و بین المللی، دیدار با ســفرای کشورهای عضو اوراسیا و رایزنی در خصوص معرفی ظرفیت های این مناطق به تجار و ســرمایه گذاران؛ دیدار با روسای اتاق های بازرگانی ایران و قزاقستان، ارمنســتان، روسیه، مشارکت در پنل های تخصصی توافق نامه تجارت آزاد ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و حضور در پنل تخصصی در حوزه بانکداری، انتقال پول و بیمه از جمله فعالیت های صورت گرفته در این رویداد است.

 

 

این مذاکرات در چه سطحی برگزار شد؟

 

در این رویداد بین المللی مذاکراتی در سطوح مدیران عامل و معاونان اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان های مناطق آزاد در جهت توســعه همکاری های متقابل صورت گرفــت.

 

از جمله این اقدامــات برگزاری نشست مشترک با وزیر تجارت اتحادیه اوراسیا، معاون ســازمان توسعه تجارت با حضور نمایندگان بخش خصوصی و سفرای کشورهای عضو اوراسیا، تعامل با مرکز تجاری ایران در فدراســیون روسیه، تشکیل جلسات با اتاق های مشترک ایران و قزاقستان، روسیه، ارمنستان و ... جهت توسعه فعالیت های تجاری منطقه، برگزاری جلسه منطقه آزاد انزلی با مدیران بندر ماخاچ کالا روسیه جهت توسعه فعالیت های ترانزیتی کریدور شــمال- جنوب، مذاکره جهت ایجاد دفتر مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه در منطقه انزلی برگزار شد.

 

همچنین انجام هماهنگی های لازم جهت راه اندازی خط هوایــی صادراتی کارگو از فرودگاه سردار جنگل رشت، مذاکره و توافق های اولیه جهت ارائه خدمات بانکی از سوی دو بانک فرامرزی تی سی بانک بلاروس و میر بیزنس بانک روسیه به تجار مناطق آزاد، مذاکره با نماینده روس سترود نیچستوو جهت ایجاد دفتر مشــترک همکاری های اقتصادی ایران و روسیه در برخی از مناطق نظیر انزلی از جمله توافقات صورت گرفته اســت که بعد از برگزاری این رویداد پیگیری خواهد شد.

منبع خبر: روزنامه اقتصاد کیش - 18 اسفند 1403

دیدگاه کاربران