برنامه راهبردی صنعت در دولت چهاردهم تهیه شد
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت:
برنامه استراتژی و راهبردی صنعت را در دولت چهاردهم با مشارکت بخش خصوصی و همه ذی نفعان و صنعتگران و همچنین با استفاده از برنامه های گذشته تهیه کردیم.
محمد اتابک وزیر صمت روز پنجشنبه در تالار فجر مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اظهار کرد: این راهبرد در کمیته های فنی و در سازمان های مربوطه تصویب و به هیات دولت ارجاع شد و در نهایت به تصویب رسید، بنابراین برنامه استراتژی صنعت را داریم که برش های استانی هم دارد.
وی افزود: استان کرمان از لحاظ تمامی شاخص ها استانی منحصربه فرد و دارای مزیت و ویژگی های خاصی است که ایجاب می کند، ارزش افزوده آن در رتبه های بالای کشور باشد.
وزیر صمت با بیان اینکه استان کرمان درخصوص ارزش افزوده در رتبه هشتم کشور قرار دارد که رتبه بالایی است، تصریح کرد: با توجه به وجود مزیت مس و معادنی که در کرمان وجود دارد، اگر به فرآوری پرداخته شود، می تواند در فرصت کوتاهی افزایش این ارزش افزوده را رقم بزند.
وی ادامه داد: طرح های اجرایی مس که باید ایجاد ارزش افزوده کند؛ در بازه زمانی که انتظار داشتیم به نتیجه برسد، به نتیجه نرسیده است.
اتابک گفت: انتظار دارم همه کسانی که در استان کرمان از مس و توسعه آن پشتیبانی می کنند برطبق قانون تجارت، دست هیات مدیره را باز بگدارند تا تصمیمات لازم را بگیرند و این تصمیمات باید با هماهنگی استان باشد اما هیات مدیره باید به گونه ای تصمیم بگیرد که پروژه ها دچار مشکل و طولانی نشود.
وی با بیان اینکه بسیاری از پروژه ها وقتی طولانی می شود از اقتصادی بودن خارج می شود، تصریح کرد: نباید اجازه دهیم چنین اتفاقی بیفتد و انتظار داریم پروژه ها سریع تر و طبق برنامه زمان بندی به اتمام برسد.
وزیر صمت در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه از لحاظ بهره مندی مس محتوی در رتبه پنجم دنیا قرار داریم، بیان کرد: اگر به رتبه سوم هم برسیم باید زنجیره تولید مس باید به گونه ای کامل شده باشد که صادرات مرتبط با آن منطقی باشد.
وی افزود: در حال حاضر از لحاظ میزان صادرات مس دچار مشکل هستیم و باید آن را افزایش دهیم و در بسیاری از صنایع به افق ۱۴۰۴ رسیده ایم ولی در مس هنوز این اتفاق نیفتاده است.