زنگنه: ایران می‌تواند حرف‌های مهمتر از نفت در منطقه داشته باشد

وزیز نفت در آیین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت  

 

 

 

وزیر نفت ضمن تاکید بر ضرورت همکاری با جهان برای تقویت توان ملی گفت: با توجه به ظرفیت فناور مطمئنم ایران می‌تواند حرف‌های بااهمیتی بیش از خود نفت و منابع طبیعی برای گفتن در منطقه داشته باشد.

 

 

بیژن زنگنه در آیین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با بیان اینکه قراردادهایی که امضا می‌شود حاصل ماه‌ها تلاشِ تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان برای توسعه فناوری با توجه به ظرفیت دانش‌بنیان است، تصریح کرد: هیچ شکی نیست آینده کشور نه در گرو تولیدهای سنتی بلکه در گرو توجه به ظرفیت‌های دانش بنیان و توسعه فناوری ملی است که البته اینکار جز در همکاری با جامعه جهانی اتفاق نمی‌افتد.

وی با تأکید بر اینکه همکاری‌های جهانی سبب تقویت توان ملی می‌شود، گفت: اگر می‌خواهیم تیم ملی فوتبال قوی داشته باشیم به‌طور حتم باید با تیم‌های درجه نخست جهان مسابقه دهیم، اگر هم می‌خواهیم کشتی‌گیران تراز نخست در سطح جهانی پرورش دهیم باید چنین مسابقاتی داشته باشیم.

وزیر نفت افزود: بدون حضور در جریان رقابت‌های طبیعی جهان ما نمی‌توانیم از یک سطح ملی فراتر و به سطح جهانی برویم. امروز همکاری با جهان یک اصل است و ما به‌طور حتم باید به آن توجه کنیم.

 

موانع را از سر راه استارتاپ‌ها برمی‌داریم

زنگنه با اشاره به اینکه وزارت نفت سال‌هاست به موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان(پیش از آنکه با نام دانش‌بنیان شناخته شود) توجه داشته است، یادآوری کرد: شرکت پتروپارس، مپنا و فرآب دانش‌بنیان‌هایی هستند که آثاری شگرف و تعیین کننده در توسعه صنایع برق و نفت برجای گذاشتند و امروز خیلی‌ها به حق به این شرکت‌ها افتخار می‌کنند.

وی به نهادسازی‌سازی در دانشگاه‌ها و امضای قراردادهای متعدد با دانشگاه‌ها در هشت‌ سال گذشته با هدف حمایت از ظرفیت فناور اشاره کرد و گفت: ساخت ۱۰ قلم خانواده کالایی برای حمایت از ظرفیت سازندگان داخلی همانند مته، لوله‌های بدون درز، تجهیزات درون چاهی و سرچاهی و ... برنامه ریزی و اجرا شده است.

وزیر نفت با اشاره به شعار امسال «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها» اظهار کرد: نشست‌های متعددی برای تحقق این شعار برگزار شد  که بر اساس آن تصمیم گرفتیم از شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها حمایت کنیم و موانع را از سر راه آنها برداریم.

 

بی توجهی به نخبگان نفتی به سازمان برنامه و بودجه رسید!

او افزود: همچنین صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به صورت غیردولتی تاسیس شد که ‌می‌توان گفت اولین صندوقی‌ است که به دلیل تقاضا ایجاد شده که این مسئله مهمی در صنعت نفت است که بزرگترین سرمایه گذاری‌های کشور در آن صورت می‌گیرد و ‌می‌تواند بزرگترین محرک برای اقتصاد در بخش‌های فناور باشد.

زنگنه همچنین گفت: این صندوق با ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه شروع به کار کرده و باید تلاش کنیم که امسال افزایش سرمایه داشته باشد. ما نیز از طریق امکانات دیگری که تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در اختیار مان گذاشته و ۸۰۰ میلیارد تومان منابع را اجازه داده که برای پشتیبانی از استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناور هزینه کنیم، می‌توانیم به این صندوق کمک کنیم.

او اظهار کرد: امسال طرح‌های زیادی در دست اجرا داریم که باید با استفاده از این دو اهرم یعنی پارک نوآوری و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت و با همراهی اجزای دیگری مثل بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی، آن‌ها را اجرا کنیم. این طرح‌ها شامل احیای چاه‌های مرده و کم بازده است که در این زمینه برای شرکت‌های فناور تقاضا را عرضه می‌کنیم.

زنگنه در پایان گفت: همچنین از شرکت‌های فناور برای نمک زدایی خرید خدمت می‌کنیم. طرح‌های بهینه سازی مصرف انرژی و خرید تضمینی که یک رکن آن گواهی کیفیت است و انجمن نفت ایران مسئول آن شده نیز از جمله این طرح‌هاست.

منبع خبر: پایگاه خبری خبرآنلاین - 23 فروردین 1400

دیدگاه کاربران