درآمد ۱۵۰ هزار میلیاردی وزارت نیرو را چه کرده اید
درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنایع بالا رفته، چرا سرمایه گذاری مناسبی نکرده است؟
چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند؟
حمیدرضا صالحی در گفت و گویی، در باره قطعی های مکرر برق اظهار داشت: با اعمال خاموشی و قطع برق صنایع نتوانسته ایم ناترازی و فاصله بین تولید و مصرف را کم کنیم، ما امسال از ناترازی حدود ۷ هزار مگاوات ۵ سال قبل به حدود ۱۷ هزار مگاوات رسیده ایم و سال آینده از این رقم بیشتر هم می شود.
وی تصریح کرد: وقتی سرمایه گذاری نمی کنیم قطعا باید روی ولتاژ و فرکانس برنامه هایی اعمال کنند و قطعی و خاموشی به منازل می رسد و این ناشی از ناپایدار بودن شبکه های برق، افت ولتاژ و فرکانس پایین است، باید روی ترانسفورماتورهای فوق توزیع و فشار قوی و ترانسفورماتورهای توزیع ۷۰ تا ۸۰ درصد بارگذاری شود و اگر بیشتر شود حادثه رخ می دهد و مجبور می شوند که اعمال خاموشی کنند وی با بیان اینکه اعمال خاموشی در منازل نشان دهنده حاد شدن شرایط فعلی است، تاکید کرد: باید فکری به حال آینده کرد.
امیدوارم وزیر آینده ضمن پذیرش مسئولیت خود نسبت به این موضوع راه حل داشته باشد و مشکل ناترازی برق را سال به سال کمتر کند اگر وزیر آینده بتواند سال آینده این ناترازی را به ۱۵ مگاوت و هر سال درصدی از آن را کاهش دهد می توانیم بگوییم کارنامه خوبی دارد اما اگر بنا دارد رویکرد کنونی را ادامه دهد سال آینده این ناترازی به ۲۴ هزار مگاوات هم می رسد.
وی ادامه داد: حدود ۱۵ سال است که نه دولت و نه بخش خصوصی روی صنعت نیروگاهی سرمایه گذاری نکرده اند طبیعی است که تفاوت تولید و مصرف بالا می رود و خاموشی به خانه ها هم می رسد.
صالحی گفت: باید ریشه خاموشی ها در ۵ سال اخیر مشخص شود، باید بگویند چرا سرمایه گذاری نشده و نیروگاه ساخته نشده چرا به وعده ها عمل نشده است.
وی تاکید کرد: اگر از هم اکنون به فکر راه چاره نباشیم سال آینده شاهد خاموشی های گسترده تری خواهیم بود.
دبیر فدراسیون صادرات انرژی بیان داشت: وزارت نیرو تاکنون علاقه نداشته که بخش خصوصی وارد میدان شود چون می خواهد قدرت مالکیت برق دست خودش باشد در حالی که سهم نیروگاههای بخش خصوصی ۶۰ درصد و دولتی ۴۰ درصد است.
به گفته وی مشکل ناترازی قابل حل است ولی دولت اختیار خود را در قیمتگذاری واگذار نمی کند، تصدیگیری را به بخش خصوصی نمی دهد، زمینه را آماده نمی کند که بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاری کند همه اینها باعث شده امروز در این شرایط باشیم وگرنه مشکل بی برقی مشکل حادی نیست که حل نشود فقط دولت باید در نقطه ای قرار گیرد که همه دولت های دنیا حضور دارند تا وقتی در ایران دولت خود تاجر، خریدار، فروشنده و قیمتگذار برق است، مشکل حل نمی شود.
صالحی گفت: اکنون هزینه توزیع برق در کشور ما هر کیلووات ساعت ۸۵ تومان است، وزارت نیرو هر کیلووات ساعت برق را با نرخ ۱۳۳ تومان از نیروگاه خریداری می کند و با نرخ ۱۵۰۰ تومان به صنایع می فروشد سوال اینکه این درآمد کجا می رود چرا سرمایه گذاری صورت نمیگیرد؟
وی تاکید کرد: وزارت نیرو امسال ۱۵۰ همت درآمد داشت می توانست با این پول سرمایه گذاری کند، درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنایع بالا رفته، چرا سرمایه گذاری مناسبی نکرده است؟
چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند.