رئیس اتاق بازرگانی تهران، گفت: رســانه ها باید به نقاط کوری کــه در اقتصاد وجــود دارد توجه کنند و با گوشــزد کردن این مسائل به دولتمران بگویند که برای توســه کشور راهی به جز توسعه بخش خصوصی وجود ندارد.

 

 

 

 

 

مســعود خوانســاری روزگذشته در مراســم اختتامیه پنجمین جشــنواره فرهنگی امین الضرب، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این جشنواره گفت: پس از دو سال از برگزاری اولین جشنواره کارآفرینی جشنواره فرهنگی امین الضرب راه اندازی شد.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به علت وجودی برگزاری این جشنواره بیان داشت: در اتاق بازرگانی به این نتیجه رسیدیم که برای توسعه کشور و رونق اقتصاد باید به سوابق رجوع کرد و در صورتی که تجربیات گذشــته ملاک عمل قرار نگیرد نمی توان توفیق رسیدن به یک اقتصاد پررونق را داشت.

 

وی افزود: به همین دلیل ســعی کردیم تا سابقه و دیرینه بحث تجارت و اقتصاد را دنبال کنیم.

 

اتاق بازرگانی تهران ۱۳۸ سال قدمت دارد و شــاید اتــاق بازرگانی تهران یکــی از کهن ترین انجمن ها و ســازمان هایی باشد که در کشــور پایه گذاری شده است و حتی قبل از ایجاد مشــروطیت پایه گذاری شد و یکی از بنیانگذاران مشروطیت حاج حســن امین الضرب بود به همین دلیل عنوان این جشنواره به علت وجود چنین مردی جشنواره امین الضرب نام گرفت.

 

خوانساری بیان داشت: هدف برگزاری جشــنواره کارآفرینی این بود که کارآفرینان و کســانی که حقی بر گردن این اقتصاد و کشور دارند را پاس بداریم و به جوانان کشور که بعضا با دیدن مشکلات ناامید هستیم بگوییم که مشــکلاتی که امروز داریم قطعا از مشکلات و نارســایی های ۱۳۸ سال قبل کمتر است اما افرادی در آن زمان بودند که توانستند امید را در جامعه بوجود آوردند.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشــت: اولیــن صنعت برق، اولین راه آهن و اولین ضرب ســکه توسط همین افراد انجام شد و بخشی از مشــکلات قحطی در دوره قاجار توسط این افراد به دوش کشیده شد.

 

وی افزود: ما نیز ســعی کردیم افرادی که در سال های جاری و حتی قبل از انقلاب نقشــی در اقتصاد کشور برای پویایی کشور داشتند را معرفی کنیم و برای کســانی که در این دوران و قرن زندگی می کنند امید ایجاد کردیــم و بلافاصله فکر کردیم که یک نقیصه وجود دارد و آن هم بحث رسانه است یعنی هر چقدر که ما در این زمان فعالیت کنیم اما رســانه که یک رکن اساسی را به کمک نگیریم طبیعتا فعالیتی را که شــروع کرده ایم نارسا خواهد بــود، لذا جشــنواره فرهنگی امین الضــرب را طراحی کردیم و امروز شــاهد برگزاری پنجمیــن دوره اختتامیه این جشنواره هستیم.

 

خوانســاری بیان داشــت: ما معتقدیم که برای توسعه کشور و رونق آن توسعه اقتصاد لازم است و برقراری امنیت و رفاه بدون توجه به اقتصاد ممکن نیســت.

 

همه کشورهای توسعه یافته در سال های اخیر متکی به رشــد اقتصاد بوده اند و بنابراین امنیت و ســلامت کشــور نیز در پی رونق اقتصادی در کشور حاصل می شود.

 

وی افزود: لذا نقش رسانه ها می تواند بسیار پربار باشد زیرا الان متکی به اقتصاد نفتی و دولتی هســتیم و تقریبا دولت نقش اساسی را در سیاســت گذاری و تصدی گری و بنگاه داری انجام می دهد و فکر می کنم باید رســانه ها بــه نقطه کوری که در اقتصاد وجود دارد بیشــتر توجه کنند و هــر روز با مقالات و نوشــته ها و هشــدارهایی که می دهیم این را بــه حاکمان و دولتمردان گوشــزد کنیم که برای توسعه کشــور راهی به جز توسعه بخش خصوصی وجود ندارد.

 

اقتصادی که پایه آن مردم و دولت تنها سیاستگذار و رگولاتور باشد.

 

خوانساری بیان داشت: شــما نمایندگان رسانه ها می دانید که چقدر دخالت بیش از اندازه اقتصاد کشــور را فلج کرده است به عنوان مثال در یک صنعت مرغــداری نیز از صدر تا ذیل دخالت دولت وجود دارد بطوری که قرارگاه تشــکیل می شود که مرغ تولیدی کشور چگونه تولید و توزیع شود و این واقعا باعث تاسف کشور است.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشــت: اقتصاد کشور وضعیت خوبی ندارد و امروز بیمار است و در حوزه های مختلف از جمله حوزه آب شاهد وضعیت اسفناکی هستیم بطوریکه پیش بینی می شــود اگر وضعیت آب به این شــکل ادامه یابد تا چند سال آینده ۷۰ درصد کشور به زمین های بایر تبدیل می شود و کشت و زرعی در آن صورت نخواهد گرفت.

 

وی افــزود: لذا اگر آب را از دســت بدهیم بســیاری از اتفاقات بد ایجاد می شــود.

 

وضعیت اقتصاد کشــور نیز وضعیت خوبی نیست و سه ســالی است که رشد ســرمایه گذاری منفی شده است، روز به روز اقتصاد کشور کوچک تر می شود و سفره مردم کوچک تر می شــود و این موضوع باز می گــردد به اینکه دولت بیش از اندازه در همه امور اقتصادی دخالت می کند و دســت و پای بخش خصوصی را بسته است و متاســفانه دخالت های بی جا باعث می شود اقتصاد رونق نیابد و ناامیدی که در جامعه ایجاد شده باعث می شود که هر روز شاهد کوچ افراد و نخبه ها از کشور هستیم و سرمایه گذاری که باید در کشور صورت بگیرد انجام نمی شود و متاســفانه اقتصاد کوچکتر می شود لذا امروز دست نیاز به ســوی اصحاب رســانه ها دراز می کنیم و از شما می خواهیم تا مشکلات موجود در اقتصاد را گوشزد کنید زیرا قلم شما شمشیر دولبه است و می تواند بسیار کارساز باشد و ما هم سعی می کنیم افراد موثر در اقتصاد را معرفی کنیم ولی شما نیز نقاط ضعف و قوت در اقتصاد را بیــان کنید و امیدواریم این ناامیدی که در جامعه ایجاد شــده را با گفته ها و نوشته هایتان برطرف شد.

 

 در پایان مراســم اختتامیه پنجمین دوره جشــنواره فرهنگی امین الضرب از برگزیــدگان بخش های مختلف خبری از جمله گزارش تحلیلی، گزارش خبری، تیتر و .... تقدیر و قدردانی شد.

 

 

«روزنامه اقتصاد ایران - 29 شهریور 1401»

   تاریخ ثبت: 1401/06/29     |     [sect id=[file]] | [/sect id=[file]] |