ایران ۴۵۰ میلیارد دلار را به خاطر تحریم نفت از دست داد

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران:  

 

 

 

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران می گوید که در 10 سال گذشته، تحریم ها باعث شده اند نفت ایران درآمدی 450 میلیارد دلاری را از دست بدهد.

 

 

 

 

 

به گزارش بیست و ششمین جلسه کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران در محل سندیکای صنعت برق ایران و با هدف بررسی پیشنهادهای فعالان صنعت برق و انرژی برای تدوین قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شد.

 

رضا پدیدار همچنین تصریح کرد که بنا بر اعلام اوپک، تقاضا برای نفت در جهان همچنان رو به افزایش است و طبق پیش بینی های این سازمان، کنار گذاشتن سوخت های فسیلی خطرناک است و جهان بدون نفت نمی تواند زندگی کند.

 

وی افزود: در حال حاضر و با اعلام سازمان اوپک، مجموع تولید نفت خام و سایر میعانات نفتی 13 عضو اوپک از 31.6 میلیون بشکه در روز به 38.3 میلیون بشکه در روز در سال 2035 خواهد رسید.

 

بنا بر پیش بینی های اوپک، این میزان همچنان در حال افزایش است و یک دهه بعد به 42.4 میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

 

رئیس کمیسیون انرژی اتاق تهران به گزارش اخیر آژانس بین المللی انرژی اشاره کرد که بر مبنای آن، ایران در رتبه اول شدت مصرف انرژی جهان قرار دارد.

 

پدیدار افزود: طبق این گزارش، شدت مصرف انرژی در ایران 15 برابر ژاپن، بیش از 2.5 برابر چین و 5.7 برابر متوسط جهانی است.

 

در ادامه این جلسه، علیرضا اسدی، معاون پژوهش و برنامه ریزی سندیکای صنعت برق ایران گفت: انتظار می رود به طور متوسط سالانه حدود 2500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود و در سال 1404 به ظرفیت اسمی حدود 98 هزار مگاوات برسد، اما اگر دولت بخواهد در چارچوب رشد اهداف برنامه ششم و متناسب با ظرفیت رشد اقتصادی مورد انتظار در اسناد بالادستی کشور، تولید برق کشور را افزایش دهد، انتظار می رود سالانه حدود 4700 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود و در سال 1404 به ظرفیت اسمی حدود 109 هزار مگاوات دست پیدا کند.

 

به گفته اسدی، در سناریو رشد وضع موجود که معادل 2.8 درصد است، حدود 8 میلیارد دلار سرمایه گذاری باید در صنعت برق کشور انجام شود و در سناریو جایگزین که بر اساس رشد 5 درصد و مطابق با برنامه ششم توسعه است، حدود 15 میلیارد دلار سرمایه گذاری در این بخش مورد نیاز است

منبع خبر: روزنامه ثروت - 23 آبان 1401

دیدگاه کاربران