صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های متناقض با قانون چگونگی اداره مناطق آزاد سبب ضعیف شدن این مناطق شده است

رییس هیئت مدیره شورای هماهنگی و همکاری فعالین اقتصادی مناطق آزاد در نشست با مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت ، معدن و تجارت:  

 

 

 

اگر ۵ سال با تمام ظرفیت، قانون چگونگی اداره مناطق آزاد کشور اجرا شــود، نقش این قانون را در اقتصاد ملی به درستی خواهیم دید.

 

 

رحمان سادات نجفی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای موفق آسیایی از این قانون برای اداره مناطق آزاد خود بهره می برند، این قانون را بدون ضعف ارزیابی کرد.

 

وی با اشاره به ظرفیت های موجود در مناطق آزاد و نقش این مناطق در اقتصاد ملی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم سیاستگذاری درست، ۷۰ درصد قانون چگونگی اداره مناطق آزاد بدون اجرا و اقدام مانده است.

 

ایشــان با بیان عدم تحمل پذیری سیاستمداران نسبت به انتقاداتی که از سوی دلسوزان عرصه کسب و کار با منطق اقتصاد مطرح می شود افزود؛ متاسفانه بی توجهی به راهکارهایی که از طرف بخش خصوصی برای برون رفت از بن بست و ایجاد رونق کسب و کارها ارائه می شود و همچنین صدور بخشنامه ها و دستورالعمل های متناقض با قانون چگونگی اداره مناطق آزاد سبب ضعیف شدن کسب و کارها، بی انگیزگی ادامه فعالیت بخش خصوصی و خروج سرمایه ها و منابع انسانی از کشور و جذب این منابع به سایر کشورهای منطقه شده است.

 

رحمان ســادات نجفی با بیان ناترازی های موجود در زیرساخت ها در سراسر کشور و بخصوص مناطق آزاد ، آمارسازی ها را سبب دور شدن از واقعیت های موجود کشور و بروز ناترازی های حاکم دانست و گفت؛ یکی از مواردی که صنعت گردشگری را بشدت تحت تاثیر منفی خود قرار داده همین ناترازی هاست.

 

ایشــان همچنین به از بین رفتن مزیت های مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: دولت ها دائما شعار اشتغالزایی در مناطق آزاد و جذب سرمایه گذار جدید در این مناطق را سر می دهند در حالی که برای حفظ همین فعالین اقتصادی و ســرمایه گذاران حاضر که سبب آبادانی و رشد این مناطق شــده اند، تلاشی نمی کنند و بخش خصوصی را که رکن اساسی اقتصاد مناطق آزاد هستند به رسمیت نمی شناسند.

 

رحمان ســادات نجفی با تاکید بر اینکه اصلاح ذهنیت مدیران ارشد کشور نسبت به مناطق آزاد بخصوص کیش امری ضروری و لازم است تصریح کرد: این روزها واژه های همگرایی و وفاق ملی زیاد به گوش می رســد و تجربه نشان داده است که هرگاه دولت ها با متخصصان اقتصادی و بخش خصوصی همراه و همدل بوده اند، موفقیت حاصل شده است.

 

مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش همچنین به جایگاه استراتژیک جزیره کیش در ایجاد درآمدهای عمومی دولت و اقتصاد منطقه و کشــور اشــاره کرد و با ارائه آمارها گفت: متاســفانه مدیران ارشــد کشور و سیاستگذاران نســبت به ظرفیت جزیره کیش بعنوان مهمترین مقصد گردشگری کشور توجهی نمی کنند و این رویه سبب ضربه شدید اقتصادی به بخش خصوصی و رکود کسب و کارها در این منطقه شده است.

 

مدیر عامل هیئت مدیره جامعه بازاریان و بازرگانان کیش با بیان آمارها و نقش بخش خصوصی در جزیره کیش در ایجاد اشتغال و درآمدهای مالیاتی برای کشور و تاثیر این جزیره در ارتقاء ســطح فرهنگی منطقه، از مدیران ارشد کشور خواســت با نگاه واقع بینانه ای به جزیره کیش بنگرند.

 

مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صنعت ، معدن و تجارت نیز ضمن ابراز خرســندی از شــنیدن واقعیت های آماری موجود در جزیره کیش از زبان مدیرعامل جامعه بازاریان و بازرگانان کیش گفت: توسعه کســب و کارها در کیش عرق ملی است و از آمادگی برگزاری رویدادهای مهم در حوزه کســب و کارها در کیش با همکاری جامعه بازاریان و بازرگانان کیش خبر داد.

 

دکتر اســدی همچنین بــه ورود موج عظیم جمعیت گردشــگر طی هفته گذشته به شــمال کشور و بروز مشــکلات فراوان به دلیل کمبودها در این منطقه اشاره کرد و گفت: تقســیم این موج مسافر در نقاط مختلف کشور بخصوص جنوب و جزیره کیش، وظیفه اصلی سیاستگذاران گردشگری با هدف ایجاد رونق اقتصادی در منطقه و افزایش امید در بخش خصوصی می باشد.

منبع خبر: روزنامه اقتصاد کیش - 26 شهریور 1403

دیدگاه کاربران