پیش بینی پذیری اقتصاد و ثبات نرخ ارز مولفه های رشد تولید هستند
یکی از موضوعاتی که طی سال های اخیر کارشناسان اقتصادی بر سر آن به تفاهم و توافق رسیده اند آن است که پیش بینی پذیری وثبات نرخ ارز موضوع بسیار مهمی است لذا متولیان امر و دست اندرکاران نباید نسبت به این مساله غفلت داشته باشند.
جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس: بسیاری از آنها بر این باورند سیاست هایی باید در دستور کار قرار بگیرد که ضمن اینکه از قیمت گذاری دستوری ارز پرهیز داشته باشد اما بر مبنایی قرار بگیرد که بازار قابل پیش بینی باشد و خیال فعالان اقتصادی بابت این موضوع که ثبات ارزی در بازه زمانی مشخصی به قوت خود باقی است راحت باشد.
مساله حائز اهمیت این است نرخ ارز در هر رنجی که قرار دارد با تاکید بر اینکه برای کاهش نرخ ارز باید سیاست های درست و دقیقی به کار گرفته شود اما وقتی در یک بازه زمانی بلند مدت مشخص و ثابت باشد و فعالان اقتصادی براساس پیش بینی پذیری که دارند فعالیت های تجاری و اقتصادی خود را ساماندهی کنند قطعا دیری نمی پاید که دستاوردهای این موضوع و اقتصاد سامان یافته را از نزدیک شاهد خواهیم بود.
به باور کارشناسان با توجه به اینکه نرخ ارز بر روی نرخ تولید و مواد اولیه وکالاهای وارداتی اثر گذار است در صورتی که دارای ثبات خاصی باشد بسیاری از تبعاتی که ناشی از بی ثباتی ارز در اقتصاد است را به خودی خود رفع می کند؛ لذا لازم است سیاستگذار برای حرکت به این مقصد و سمت و سو برنامه ریزی قابل قبولی داشته باشد.
اگر دولت و بانک مرکزی توامان با اتخاذ سیاست های درست چنین رویکردی را در دستور کار قرار دهند با توجه به پیش بینی پذیری اقتصاد تولید در مدار واقعی و رو به رشدی قرار می گیرد که همواره خواهان آن بوده ایم.
بخشی از کسب و کارهایی که متاسفانه در سالهای گذشته از دست رفته اند یا بخشی از سرمایه هایی که نگرانی هایی بابت آینده کاری خود دارند ناشی از التهابات نرخ ارز است به این خاطر باید به سمت و سویی برویم که التهابات نرخ ارز را از بین ببریم به دلیل فضای آرامش بخشی که برای سرمایه گذاری در بازار و بخش مولد ایجاد می کند.
در صورتی که ثبات به بازار ارز بازگردد و به تبع آن سیاستهای کنترل و کاهش نرخ در دستور کار قرار بگیرد کسب و کارها رونق می یابند و این امر به رشد و جهش فعالیت های تولیدی بسیار کمک می کند.