مذاکره با عربستان برای تشکیل اتاق بازرگانی مشترک
با هماهنگی وزارت امور خارجه در حال اقداماتی هستیم که در زمان مناسب درباره تبادل هیات و به جهت رسیدن به توافق با اتاق عربستان درباره تشکیل شورای مشترک فکر کنیم.
حسین سلاح ورزی در گفت وگو با ایلنا درباره روند مذاکرات همکاری های اقتصادی و تجاری با عربستان و ایجاد اتاق بازرگانی مشترک بین دو کشور اظهار داشت: با همتایان عربستانی در ارتباط هستیم و در این مدت چه به صورت دو جانبه چه از طریق اتاق کشورهای اسلامی با همکاران عربستانی ملاقات متعددی داشتیم و در روزهای آینده هم ملاقاتی با سفیر این کشور خواهیم داشت.
با هماهنگی وزارت امور خارجه در حال اقداماتی هستیم که در زمان مناسب در باره تبادل هیات و به جهت رسیدن به توافق با اتاق عربستان درباره تشکیل شورای مشترک فکر کنیم.
وی ادامه داد: در باره تشکیل اتاق مشترک باید دید که شرایط چگونه است.
رییس اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که در مدت ۴ ماه گذشته با توجه به تلاش عده ای برای ایجاد موانع در مسیر فعالیت های اتاق، آیا خللی در برقراری ارتباط و تعامل با اتاق های خارجی ایجاد شده، گفت: خیر، البته مشکل خاصی هم ایجاد نکرده اند جز اینکه ممکن است بعضا در جلساتی که به موجب قانون، اتاق صاحب رای است، دعوت نکنند که این مورد را هم باید مراجع ذیصلاح بررسی کنند که آیا این اقدام ترک فعل یا عدم رعایت قانون است، اما مطلقا خللی در فعالیت های روزمره اتاق وجود ندارد و در همه بخش ها در حال انجام کار و وظایف خود هستیم.
سلاح ورزی همچنین درباره اثر عضویت ایران در پیمان بریکس و اینکه آیا عضویت در بریکس می تواند منجر به ارتقای سطح تعاملات خارجی تجار کشورمان با کشورهای عضو این پیمان خواهد شد، گفت: از ابتدای سال آینده میلادی ایران عضو بریکس خواهد شد، همزمان ارتباطات دو جانبه با کشورهای عضو بریکس برقرار کرده ایم.
همچنین در حال مذاکره هستیم که بتوانیم میزبان نمایندگان اتاق کشورهای عضو پیمان بریکس باشیم تا زمینه افزایش همکاری های اقتصادی با کشورهای عضو این پیمان را فراهم کنیم و درباره کشورهای اسلامی عضو ۸D هم همین اقدام و مذاکره در حال انجام است.
وی ادامه داد: اخیرا ملاقاتی با دبیر کل گروه ۸ Dداشتیم و به توافق رسیدیم که بتوانیم در ابتدای سال میلادی آینده میزبان اتاق های کشورهای عضو ۸D باشیم تا مجموع پیشنهاداتی را برای ارایه در کنفرانس کشورهای ۸D بررسی کنیم.
رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره استقبال تجار و بازرگانان کشور برای استفاده از کارت های اعتباری روسیه که اخیرا معاون دیپلماسی وزارت امور خارجه در باره انجام توافقات با روسیه در این باره خبر داده، گفت: هرگونه پیمان های پولی دو جانبه و ساز و کاری که بتواند منجر به این شود که دو کشور با ارزهای محلی و خارج از سلطه دلار با هم بتوانند مراوده کنند، اثرگذار و کمک به تجار کشورمان است.