در حوزه صادرات برند ایران را از دست دادیم

رئیس اتاق بازرگانی تهران مطرح شد؛  

 

 

د‌ر ‌جریان ‌آخرین ‌روز ‌برگزاری ‌نمایشگاه‌ ایران‌آگروفود‌، ۱۴۰۳ نجفی ‌عرب ‌رئیس‌ اتاق ‌بازرگانی‌ تهران ‌و ‌اشرفی ‌اصفهانی‌ ‌رئیس ‌کمیسیون‌ کشاورزی‌ و ‌صنایع ‌تبد‌یلی‌ اتاق ‌بازرگانی ‌تهران ‌از ‌این ‌رویداد‌ ‌با زدید‌ ‌کرد‌ند‌ .

 

 

 

 

 

سی و یکمین نمایشگاه بین المللی ایران آگروفود مورد استقبال چشمگیر مخاطبان و فعالان حوزه صنایع غذایی و کشاورزی قرار گرفت.

 

این نمایشگاه از ۱۹ خرداد ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

استقبال گسترده بازدید کنندگان، این دوره از نمایشگاه را از دوره های قبل متمایز کرده و شور و اشتیاق وصف ناپذیری در فضای نمایشگاه حاکم کرده است.

 

غرفه های حاضر در نمایشگاه مملو از بازدید کنندگانی است که مشتاقانه به دنبال آشنایی با جد یدترین محصولات و خدمات در این حوزه هستند.

 

در حاشیه برگزاری آخرین روز از نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته (ایران آگروفود)، رئیس اتاق بازرگانی تهران در پاسخ به سوال تیترکوتاه مبنی بر ارزیابی ظرفیت های صنایع غذایی و کشاورزی کشور گفت: تقریبا ۹۰ درصد سهم کشاورزی ما در حوزه جی دی پی متعلق به بخش خصوصی است.

 

این یک فرصت بسیار عالی است.

 

یعنی هرجا که دولت رقیب بخش خصوصی نباشد، بخش خصوصی جای رشد بیشتری دارد.

 

وی ضمن تاکید بر لزوم پر اهمیت شمردن فرصت های بخش کشاورزی افزود: بخش کشاورزی ما دارای فرصت های زیادی است اما اگر به زیرساخت هایی که در حوزه انرژی و آب و همچنین هدر رفت هایی که در حوزه کشاورزی داریم توجه ویژه ای شود قطعا فرصت های خوبی نسیب مان می شود.

 

با توجه به چهار فصل بودن کشورمان در هر فصل در حوزه کشاورزی فرصتی در اختیارمان است که در هیچ جای دنیا نیست.

 

بنابراین دولت و مردم باید دست به دست هم دهند و ا ز این فرصت فوق العاده در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور نهایت بهره را ببریم.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به نقاط ضعف کشور در صادرات مواد خام گفت: نکات مهمی در بحث کشاورزی وجود دارد که باهاش مواجهه هستیم.

 

مورد اول صادرات مواد خام است.

 

متاسفانه در حوزه صادرات، ما برند کشورمان را از دست داده ایم.

 

سال ها پیش ایران در برخی از کالاها مانند فرش و زعفران برند بود اما در حال حاضر از کشورهای دیگری مانند افغانستان زعفران وارد می کنیم.

 

وی به نقش مهم رعایت پروتکل ها در بهبود وضعیت صادرات اشاره کرد و افزود: موضوع دیگری که در بحث کشاورزی برای ما مهم است بحث سموم است.

 

بارها پیش می آید که کالاهایی که صادر می کنیم به دلایل وجود سموم باقی مانده در مواد غذایی از کشور مقصد برگشت می خورد.

 

این موضوع هم برای مصرف د اخل و هم برای صادرات کشور آسیب زا است و بهتر است وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت و درمان نظارت بیشتری روی این مسئله داشته باشند.

 

بنابراین برای اینکه بتوانیم از فرصت های کشاورزی به خصوص افزایش سهم صادرات استفاده کنیم بایستی برخی از پروتکل ها را رعایت کنیم و تا مادامی که این پروتکل ها رعایت نشود ما در این بخش موفق نخواهیم بود.

 

نجفی عرب ادامه داد: علی رغم تمام مشکلاتی که وجود دارد سهم کشاورزی ما از صادرا ت نسبت به سایر کاالها ی دیگر جایگاه خوبی دارد.

 

در هر صورت پتانسل های ما در این حوزه بیش از این هاست و ضمن اینکه می توانیم غذای سالم تمام مردم کشورمان را تامین کنیم، می توانیم صادرات خوبی نیز داشته باشیم.

 

رئیس اتاق بازرگانی تهران در پایان ضمن ابراز رضایت از روند برگزاری نمایشگاه ایران آگروفود ۱۴۰۳ اظهارکرد: نحوه برگزاری نمایشگاه واقعا رضایت بخش است.

 

توصیه من این است که اغلب در زنجیره ارزش باید پیشرفت داشته باشیم چرا که صادرات ماده خام برای ما مزیت بالایی ندارد.

 

بنابراین مزیت ما در تامین زنجیره ارزش و تبد یل به کالای نهایی و صادرات است.

 

 

تعطیلی ‌فقط ‌در ‌این ‌روز ‌خواهد‌ ‌بود‌

 

همچنین رییس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اتاق های بازرگانی تلاش خود را برای جلوگیری از تصویب لایحه افزایش تعطیلی که مخل کسب و کار بود، با رویکرد و نگاه ملی به کار گرفتند، گفت: بعد از عدم تایید تعطیلی شنبه از سوی شورای نگهبان، تعطیلی پنجشنبه هم منتفی شد.

 

به گزارش خبرآنلاین، محمود نجفی عرب گفت: اتاق های بازرگانی تلاش خود را برای جلوگیری از تصویب لایحه افزایش تعطیلی که مخل کسب و کار بود را با رویکرد و نگاه ملی به کار گرفتند.

 

در این میان، موضع اولیه اتاق بازرگانی مخالفت با افزایش تعداد روزهای تعطیل و به ویژه تعطیلی روز پنجشنبه بود که در صورت تحقق می توانست با کاهش دادن روزهای کاری مشترک با اغلب کشورها به سه روز در هفته، آسیب های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

 

وی افزود: طبق بررسی های انجام شده این اقد ام، سالانه بین ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار آسیب به دنبال داشت.

 

به گفته نجفی عرب، ابتدا با پیگیری ها نظر کمیسیون اجتماعی مجلس تغییر کرد و بحث تعطیلی پنجشنبه که مد نظر دولت بود، منتفی و شنبه جایگزین شد، اما در قدم بعدی و در پیامد حضور بنده به عنوان نماینده بخش خصوصی در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در هشتم خرداد ماه، کلیت طرح از موضوعیت ساقط شد، بدین ترتیب فارغ از نظر شورای نگهبان، خوشبختانه بررسی لایحه دولت و مصوبه مجلس از دور خارج خواهد شد.

 

وی اظهار د اشت: نظر هیات عالی نظارت نه تنها مخالفت با تعطیلی شنبه که اساسا مخالف با افزایش تعطیلات هفتگی بود.

 

همچنین مشخص شد که دولت سیزدهم نیز اصراری برای به نتیجه رساندن لایحه پیشنهادی خود ندارد .

 

نجفی عرب گفت: همچنین در این هیات مورد تاکید قرار گرفت که پنجشنبه جزئی از تعطیلات رسمی کشور نیست و همه سازمان ها و دستگاه های دولتی مکلف به ارائه خدمات از جمله خدمات تجاری هستند.

 

وی افزود: صرف نظرکردن قانونگذار از تعطیلی روز پنجشنبه و ممانعت از ایجاد خسارت، برای بخش خصوصی اقتصاد کشور به منزله یک موفقیت چشمگیر است.

منبع خبر: روزنامه اقتصادی امروز - 23 خرداد 1403

دیدگاه کاربران